lørdag 23. mai 2009

Potting av småplantar

I fjor sådde eg ei gudbråte med stauder.
I vinter har dei bodd i pallekarmane mine oppom huset.


Når eg satte dei ned var alle merka med nr,
etter ei liste eg har laga.
Alt vel og bra so langt - lista har eg,
men nummera på planteskilta er ganske utviska.


Det har ikkje vore den heilt store veksten hittil i år.
Kanskje dei har litt for stor plass rundt dei små røttene.


I dag har alle fått kvar si potte,
som eg har gravd nedigjen i karmen.
Alle pottene er merka med so mykje info som eg hadde i dag.
Nokre huska eg, og nokre har tydelige blad (som feks akeleiene).


No har eg 60 potter med stauder,
og litt til plass i karmen
til eg skal begynne å prikle staudene eg har sådd i år.


Nysådden i år består av:
Geranium macrorrhizum
Delphinium pacific giant hybrid
Digitalis x mertonensis - strawberry foxglove


Eg har 3 flotte rosetta av digitalisen som skal blomstre i år,
og har sådd no så det blir blomster også til neste år :)


Rosene i bakkant i karmane er roser av rotede stiklinga i forfjor.
Dei står no fulle av knoppar.
Gleda meg som en liten unge til dei sprett ut :)

I kveld kosa vi oss med kjempegod lasagne :)

Oppskrift:

1 pk karbonadedeig (400g)
1 stor løk - kutt opp
3 store tomatar - fjern skallet og finhakk
3 store fedd kvitløk - press eller finhakk
3 ss tomatpure
litt rapsolje
1,5 dl lettmelk
salt
oregano
peppermix

Brun først karbonadedeiga, løken brunes så litt sammen med karbonadedeiga
før alt det andre haes oppi. Lettmelk og kvitløk haes i til slutt.

ca 150-200 g cottage cheese
6 plater fullkornpasta

Ett lag med kjøttsaus, 3 plater, ett lag med kjøttsaus og cottage cheese,
3 plater og til slutt resten av kjøttsausen.
Strø litt ost på toppen (det må vere god kvitost som smeltar)

30 minutt på 200 grader.
Nytes sammen med en god salat og kvitløksbaguetter.

Mmmmmm :)


1 kommentar:

  1. Så gøy at du har klart å få rot på rosestiklingene dine. Jeg har prøvd en gang uten særlig hell, men jeg har lyst til å forsøke igjen.
    Masse fine stauder har du og.
    Her sår revebjellene seg selv. de dukker opp på forskjellige steder hver år. Jeg liker dem så mange får stå, men de er heldigvis enkle å bli kvitt der man ikke ønsker dem.

    Lasagne er kjempegodt, jeg lager det ganske ofte, og har laget min egen oppskrift som jeg er godt fornøyd med. Men kanskje skulle jeg prøve din - har aldri brukt cottage cheese så det var en ny vri - spennende!

    SvarSlett