søndag 22. mars 2009

Raspeball og heimelaga karamellpudding :)

I dag har dagen stått i matens tegn :)
Til middag har eg laga og severt raspeball,
eller berre ballj, so vi seie på mørsk :)
Mormor og besten har vore på middags/kaffebesøk.
.......
Raspeballen vart servert sammen med røkt svineknoke,
kålrabistappe (med litt gulrot i),
pølse, steikt bacon, gulrot og potet.
Inni raspeballen har eg mårbitar.
.......
Nydelig og METTANDE.
.......
Ka e vel då bedre til dessert enn
HEIMELAGA KARAMELLPUDDING - Hi hi.
.......
Eg har ikkje prøvd å laga det før,
har alltid trudd det va so vanskelig.
Men med denne oppskrifta eg brukte i dag
va det slett ikkje vanskelig.
Og... den vart steikandes god :)
.......
Først sukker i forma, smelta det til karamell
og glaserte forma.


Når forma var avkjølt slo eg 'røra' over i forma
og rett i kald ovn i vannbad.
Ferdig pudding etter 1,5 time.

Kvelve den på ett fat.......
... og nytes sammen med karamellsausen
som danna seg av det karamelliserte sukkeret i forma.

Vel bekomme.
.......
Her serveres oppskrifta om det e fleire som vil prøve :)
.......
5 egg
4 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
6 dl h-melk
.......
2 dl sukker til karamell i forma.
Smelt sukkeret og ha det oppetter kantane.
(sett forma på plata, på middels varme.)
.......
Pisk egga sammen, ha så i sukker, vaniljesukker og melk.
Rør til sukkeret har løst seg opp.
Når forma er avkjølt, siles blandinga over i forma.
Sett forma i vannbad i kald ovn.
.......
Puddingen steikes i 1-2 tima på 125 garder.
.......
Sjekk om puddingen er ferdig ved å stikke ei skje halvveis nedi puddingen.
Om det ikkje heng noko på skjea er den ferdig.
Avjøl puddingen før den kvelves på ett fat.
.......
NYTES :)

3 kommentarer:

  1. Å slurp, nå fikk jeg virkelig vann i munnen. Jeg elsker raspeballer og jøsses så lenge siden jeg har spist det. Når det gjelder dessert er jeg ikke noen stor fan av det, men mammas karamellpudding elsker jeg og den kan minne meg veldig om din.
    Skulle du ha igjen noen rester kan du bare sende det ned til Lillehammer. Men jeg skal ihvertfall forsøke å følge oppskrifta di for denne må jeg nå jammen meg prøve. Har en samboer som er superhekta på desserter og puddinger i alle varinter så jeg vil tro han blir fornøyd dersom jeg lager karamellpudding til han.
    Ønsker deg en strålende uke!

    SvarSlett
  2. DET var søndagsmiddagen sin det! :)
    Nam nam!

    SvarSlett
  3. Å sånn laget min far alltid karamellpudding da jeg var liten! Nå tåler jeg dessverre ikke melk:(
    Men kom igjen når det gjelder raspeballer!!! NAM NAM;)

    SvarSlett