mandag 19. januar 2009

Vi har spist purreløk frå kjøkkenhagen i dag :-)

Purreløken min hadde mildt sagt kummerlige forhold forrige sesong.
Den stod under blomkål og brokkoli og fikk aldri vokse noke særlig.
Når desse vart høsta fikk den komme fram i lyset,
men det vart ikkje noke greie på den.
.......
Den vart no berre ståandes i kjøkkenhagen.
Og litt har den jammen vokst også i løpet av vinteren :)
.......
Eg leste en plass at engelskmennene brukte å slå varm te
og tine seg 'lause' purreløk i løpet av vinteren.
Denne har vore frosen fleire gongar iløpet av vinteren og den er like fin.
.......
I dag smakte vi på ein og den smakte skikkelig purre :)
Dette må no vere den mest lettlagra grønnsaken som finnes :)
.......
Det blir garantert sådd purre til våren her, og då skal den få bedre forhold :)



5 kommentarer:

  1. Så morsomt at du har kunnet høste purre nå da!

    Jeg har sådd purre 2 år. Det første året ble de store og fine, mens året etter ble de bare små pingler. Aner ikke hvorfor, kanskje jeg gjødslet for lite det siste året..

    SvarSlett
  2. Dette var artig.Jeg pleier å ha purre i fryseren og den er god, men du har jo en helt naturlig oppbevaring og da smaker den sikker enda bedre.
    Nå fikk jeg lyst til å så purre jeg og.

    SvarSlett
  3. Jeg har gitt deg en utfordring, gå inn til meg og se. Bare hvis du vil - altså.

    SvarSlett
  4. Den samme utfordringa fra meg også, Mariann!

    SvarSlett
  5. Vil bare si til Frøya-Heidi at du må gjødsle masse ja. Men helst bør den stå på forskjllig plass hvert år, da den "bruker opp" mye nærin.
    Men helt sykt at du har tatt opp purre i Januar! Gratulerer!

    SvarSlett